Any 1

Carles Santos

LA SARGANTANETA

L’Any 1 va ser dedicat al genial músic i compositor Carles Santos, que va crear l’obra “Vi Sonor”, un gran espectacle musical, un passeig únic per la història de la música i la gastronomia. Cinc pianistes, una violista voladora i un cor, en aquell indret singular, van aconseguir transportar als convidats i fer-los viure una nit inoblidable. Com a testimoni del seu pas per La Vinya dels Artistes, Carles Santos hi va deixar la seva llegendària barca “La Sargantaneta” navegant a sobre d’una de les alzineres de l’Era d’en Guino.

“Parlar de les coses que tergiversen la realitat és una llàstima”
“Estic com a músic i com a mariner i prop del mestre”

Carles Santos

Inauguració. La Festa de l’any 1 a la Vinya dels Artistes.

Màgnum Carles Santos

Màgnum edició col·leccionista
Carles Santos

Carles Santos

Carles Santos
VINARÒS (CASTELLÓ) 1940-2017

Músic de formació clàssica. Des de 1978 i fins al 2017 es dedicà exclusivament a la composició i interpretació de la seua pròpia obra. A part de la producció musical hi ha una sèrie d’obres que per les seues característiques pluridisciplinàries són presentades en l’àmbit teatral.

També ha realitzat composicions musicals per a grans esdeveniments com les Fanfàrries de les Cerimònies Olímpiques i Paralímpiques Barcelona’ 92, o la “Fanfàrria Biennal per a 2.001 músics” en motiu dels actes d’inauguració de la Biennal de les Arts de València i al novembre del 2001 es va presentar la versió escènica de la Cantata “L’adéu de Lucrècia Borja”, estrenada a València el mateix any, per a la inauguració de la nova seu del Teatre Lliure a Barcelona.

Carles Santos, va rebre diverses mencions de la seua labor i projecció artística: Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional 1996,Premi Ciutat de Barcelona Música 1993, Creu de Sant Jordi Generalitat de Catalunya 1999, FAD 1998, Premi Nacional de Composició de la Generalitat de Catalunya 1990, Premi Nacional de Teatre 2001 de la Generalitat de Catalunya, Medalla d’Or del Cercle de Belles Arts 2007, millor obra Para-teatral 2008 per l’Associació de crítics de Barcelona per “Brossalobrossotdebrossat” 2008, Medalla d’or de la Universitat Jaume I de Castelló. Durant la seua trajectòria ha rebut 13 premis MAX i va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música a l’any 2008.