Any 8

Carlos Pazos

NO ET PROMETO RES

En Carlos Pazos a través de la seva instal·lació “No et Prometo Res” ha volgut crear un mirador, un punt per localitzar La Vinya dels Artistes. I a més, fent un homenatge al món del cinema, al del vi i a en Duchamp qui al 1914 va agafar un objecte quotidià com era un escorre ampolles i el va convertir amb la seva icònica peça “L’Eriçó”.

“No et Prometo Res” és una torre, una atalaia, un far que marca que aquí passen coses. La instal·lació, en un mirador privilegiat, consta de vàries peces on l’escultura està integrada.

A la seva vora, la cabana i les andròmines que es trobaven a dins -joguets improvisats dels nens del poble durant vàries generacions- rebatejada amb el nom de la “Capella dels Trastos”.

I finalment, la inscripció del nom de l’obra “No et Prometo Res” en neons clavats a la pedra seca que, amb un caràcter hollywoodià, ens evoca una certa desesperança i un cant al Carpe Diem.

Unes 450 persones van gaudir d’una nit màgica que va comptar amb les actuacions de Lisboa Kentral Cafè, Manuel Malou i el fi de festa del DJ Kuki Keller fins a la matinada. El sopar, sota les estrelles, fou maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler.

“Acompanyat per artistes amics i / o admirats, aquesta intervenció a La Vinya em permet col·laborar, i ho faig amb una tremenda il·lusió, amb el projecte seriós i apassionat que promouen uns amants de l’art i de la terra generosos, entusiastes i agosarats.”

“No et prometo res” és un espai entre la Pobla, la Vinya dels Artistes i el cel. Entre Hollywood i el “garrotín”, entre “La Mare de Déu dels Trastos”, la garriga i el bosc: far, torre guaita, atalaia i mirador”

Carlos Pazos

Fotos biografia: Víctor Pérez Ballestero – Fotos festa: Elsa García

Inauguració. La Festa de l’any 8 a la Vinya dels Artistes.

Màgnum Edició Col·leccionista Carlos Pazos

Màgnum edició col·leccionista 
Carlos Pazos

Carlos Pazos

Carlos Pazos
Barcelona, 23 de desembre de 1949.

Realitza la seva primera exposició individual el 1970 i la seva primera retrospectiva, «No em diguis res», el 2007 al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) i al MNCARS (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía).

Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya el 2008 i Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura el 2004.

Carlos Pazos és un artista indisciplinat, la qual cosa li permet recórrer als mitjans més adequats al que vol fer en cada moment. En els últims anys s’ha dedicat, sobretot, al collage cinematogràfic que ha plasmat en la pel·lícula “Art¡ss! Mo”, mostrada al MNCARS a l’octubre de 2015 i que properament serà presentada al Musée Jeu de Paume, Paris.

La temporada 2018 està marcada per la instal·lació “Out of Limbo”, realitzada al Centre d’Art Santa Mònica commemorant els 25 anys de la seva exposició “Un Elefante en el Limbo” en aquest mateix Centre d’Art i per la realització de la peça “No et prometo res”, per a la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové.

Poques vegades Carlos Pazos ha estat requerit per a la realització d’una peça de grans dimensions per a la seva instal·lació permanent en un lloc determinat. En realitat, aquesta és la segona, després de “Cupito, … ¿i per què no?”, 2004 encarregada pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, en ocasió de la commemoració de l’any Dalí, avui en dipòsit a la Fundació Antonio Pérez de Sant Climent.

L’obra concebuda per La Vinya dels Artistes és un gest de complicitat al món de l’art, del vi i del cinema que Carlos Pazos proposa amb el suggeridor i desesperançador títol “No et prometo res”.