Any 0

Josep Guinovart i Bertran

L’ORGUE DE CAMP

La Vinya dels Artistes va començar com un pensament del Guinovart sobre un terreny abans ple d’ametllers que vam fer nostre i li vam donar forma. Vam imaginar un mantell de vinya verda onejant com un vaixell pirata, a vegades cadenciós com les notes d’un saxo, altres potser silenciós i prometedor com una tela en blanc. La Vinya dels Artistes és això, un espai obert al vent perquè aquest hi parli a través d’un orgue de camp, un lloc lliure perquè algú que tingui alguna cosa a dir s’ho faci una mica seu marcant-ho amb el seu llenguatge. Una àgora de l’expressió artística en fusió amb la terra. Una terra pobra, plena de pedres rodones, seca: perfecta per a un gran vi.

La Vinya dels Artistes vol ser un homenatge a qui una vegada s’ho va imaginar, el Guino, i és a ell, al nostre amic, a qui li vam dedicar l’any 0, el del començament, i la seva escultura ‘L’Orgue de Camp’ n’és el testimoni etern.

“L’Orgue de Camp, un instrument perquè el vent pugui cantar als ceps…”

Inauguració. La Festa de l’any 0 a la Vinya dels Artistes.

Guinovart

Màgnum edició col·leccionista
Josep Guinovart

Josep Guinovart i Bertran

Josep Guinovart i Bertran
BARCELONA 1927-2007

Fou un pintor, dibuixant i gravador català, considerat un dels màxims representants de l’informalisme. Va ingressar a l’Escola de Mestres
Pintors el 1941. Va cursar estudis a l’Escola d’Art a Barcelona, becat a París. Guinovart va ser un dels pintors més veterans de l’avantguarda espanyola de postguerra. Va participar en la revista Dau al Set i experimentà totes les possibilitats de la pintura contemporània.

Fou premi Ciutat de Barcelona l’any 1981, Premi Nacional d’Arts Plàstiques d’Espanya el 1982 i Creu de Sant Jordi el 1983, Premi d’Arts Plàstiques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya els anys 1989 i 1990, Oficial de l’Ordre de les Arts i les Lletres pel Govern Francès el 1993, etc.

La seva obra es troba exposada en museus de tot el món com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona), Museu Guggenheim, (Nova York), Museo de Arte Moderno (Ciudad de México), Museu d’Art Contemporani de Barcelona, entre altres.

El 1994 es va inaugurar un espai d’art a Agramunt dedicat a la seva obra anomenat l’Espai Guinovart Agramunt.

Josep Guinovart i Bertran

PORTA AL CAMP

PORTA AL CAMP Guinovart

Un espai per descansar que connecta la vida del celler i la porta d’entrada del raïm amb el camp. Encofrat inspirat amb la portalada romànica de l’esglèsia d’Agramunt.