AMOR, RESPECTE I HARMONIA

La terra i el celler

AMOR, RESPECTE I HARMONIA

La terra i el celler

Amor

EL NOSTRE CAMÍ

Arrels que donen força per créixer cap amunt

Projecte familiar fruit de generacions i generacions de pagesos apassionats.

Els nostres padrins van ser pagesos apassionats. La seva vida era la terra. La coneixien al pam, la respectaven i la treballaven amb amor. Ells són la inspiració d’aquest projecte familiar. Aquesta trajectòria ancestral ens va portar l’any 2006 a crear un petit celler familiar anomenat Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles (Lleida) on elaborem vins que inspiren sota la DO Costers del Segre, subzona Les Garrigues.

família jové balasch

Respecte

PER LA TERRA

La Terra és l’origen

Venim de la terra i aquesta és una màxima que sempre tenim present. L’adorem, la respectem i la
treballem d’una forma minuciosa, constant, amb professionalitat i amor. Les nostres 25 hectàrees de vinya estan situades a més de 700 metres per sobre del nivell del mar. Practiquem la viticultura ecològica de muntanya, que ens permet obtenir uns vins personals i elegants lliures d’herbicides i de pesticides: uns grans vins certificats com a ecològics des del 2015 per la CCPAE.

El terreny

Argilós Calcari

El terreny és argilós-calcari, pobre en matèria orgànica, el que ens permet aconseguir una producció de raïm per hectàrea que no superi els 3.500 Kg. i així obtenir la màxima concentració de sucres i polifenols.

logo ccpae

El celler

HARMONIA amb l’entorn

Fusió amb la muntanya

+99% de l’energia que utilitzem és solar.

És un celler respectuós amb l’entorn. La integració es va aconseguir tot recobrint el celler amb grans pedres que es van extraure del mateix terreny, tot plantant a la paret exterior i al voltant de l’edifici, tot recobrint la part superior de terra i plantes, com si fos el subsòl de la pròpia muntanya i tot dotant al celler del color ocre del paisatge.

bodega mas blanch i jové
Parque fotovoltáico

Per tal de ser autosostenibles energèticament, es van instal·lar 110 plaques solars i 45 bateries de 2500 Am/h que ens permeten prescindir pràcticament d’energies fòssils. Més del 99% de l’electricitat que utilitzem per elaborar els nostres vins prové actualment de l’energia solar. I així som un dels cellers pioners a l’Estat.

A l’interior del celler conservem impressionants obres d’art del Gregorio Iglesias, de l’Esteve Casanoves o del Josep Guinovart, que en l’origen del projecte va ser qui el va dissenyar. El celler no només esdevé l’indret on s’elabora el vi sinó també el punt culminant de l’itinerari artístic de La Vinya dels Artistes.