ENTRE L’ANY DOS I EL TRES

Gregorio Iglesias Mayo

ENTRE EL CEL I LA TERRA

Durant el 2013 el pintor borgenc Gregorio Iglesias va pintar, enmig del camí de La Vinya dels Artistes, la seva obra “Entre el Cel i la Terra”: un impressionant mural de 60 metres creat diàriament durant gairebé dos mesos a l’aire lliure, pintat de nit i de dia, amb neu i pluja, amb tintes xineses i colors naturals i que ara mateix folra les quatre parets de la sala de bótes. Quan entres a la sala de bótes la magnífica obra t’embolcalla tot generant una experiència única.

Com a memòria del seu pas per La Vinya dels Artistes es va instal•lar l’obra “La Finestra de Papillon” al terra, just davant d’un mirador espectacular amb vistes a La Pobla de Cérvoles.

El dia 22 de juny de 2013 l’obra “Entre el Cel i la Terra” es va inaugurar junt amb la instal·lació “Primeres Notes (del Cant de l’Hortolà)” d’Esteve Casanoves i Josepe Gil.

“L’obra ‘Entre el Cel i la Terra’ em va servir per trobar un lloc i un sentit a la meva vida”
“Recordant la pel·lícula Papillon on Steve McQueen es llença l’aigua per intentar trobar una oportunitat i, a ser possible, una mica de llibertat”
“La Vinya dels Artistes és un lloc, un espai i una sensibilitat que m’ajuda a trobar un sentit a la meva vida”

Gregorio Iglesias Mayo

Goyo Gregorio Iglesias

Gregorio Iglesias Mayo
LES BORGES BLANQUES (LLEIDA), 1966

Pintor català. Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, ha estat considerat un dels artistes lleidatans de la segona meitat del segle XX amb major projecció internacional.

Després de la seva estança a París i d’haver treballat amb la galeria Yvonamor Palix, i el Centre d’Estudis Catalans, en col·laboració amb la Universitat de la Sorbonne, es trasllada al País Basc per formar part com a artista de la Galeria Kur.

Ha participat en la realització de projectes culturals i artístics sota la coordinació de Glòria Bosch, directora de la Fundació Vilacasas.

Al 2015 va pintar un enorme quadre a l’aire lliure a Peenemünde, la fàbrica de bombes nazi, col·laboració entre el Museu de la Història local i el Museu Till Ritchter.

Ha exposat en galeries i museus de Espanya, Alemanya, Cuba, França, Estats Units i Mèxic i té obra en col·leccions particulars de París, Àmsterdam, Itàlia, Estats Units, Canadà, Londres, Catalunya i de la resta de l’estat espanyol.