Any 7

Evru

DONGDA, LA GRAN CAMPANA

Evru no és un artista que deixi indiferent. Abans anomenat Zush (fins al 2001) i nascut com a Albert Porta, ha estat un creador que s’ha anant reinventant al llarg de la seva dilatada carrera. Definint-se com un artista, científic i místic, Evru ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i simbologia pròpia.

I així també és La Gran Campana, Dongda, una obra personal i rellevant, que fascina i inquieta alhora. Fou una de les últimes obres que va fer com a Zush i per l’artista concebre la Gran Campana va representar un acte de doble creació: l’art de la seva composició conceptual i estètica plasmades en el motlle i el procés gairebé màgic de la seva fosa en bronze que podria ser comparat amb el naixement d’un nou ésser.

Evru amb la Dongda vol recuperar la tradició de fer repicar les campanes. Així l’observador mai és passiu en presència de La Gran Campana: pot intervenir en l’acció de fer-la vibrar o en el procés de recepció del missatge acústic. El seu estímul sensorial pot tant congregar la comunitat propera com promoure la unió espiritual d’un amb si mateix, amb la humanitat i amb l’univers.

Recolliment, profunditat i comunicació simbòlica amb el més enllà, com una forma de trencar límits i buscar noves respostes.

Així, a partir d’ara els visitants que recorreran La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové podran endinsar-se dins del bosc, jugar, comunicar, meditar o simplement escoltar com el paisatge vibra amb el so de la Dongda.

“Vam instal·lar a la Dongda, La Gran Campana extasiada en un petit bosc perquè els visitants
la facin repicar i les seves bones vibracions s’expandeixin per tota la Vinya”


“Gràcies al meu gran amic Frederic Amat vaig conèixer a la Sara Balasch i al Joan Jové; van visitar la meva
cova estudi i immediatament el seu entusiasme i puresa d’esperit em van convèncer de la meravellosa experiència
que seria participar a la Vinya dels Artistes”

Evru

Inauguració. La Festa de l’any 7 a la Vinya dels Artistes.

Evru

Màgnum edició col·leccionista
Evru

Evru

Evru
BARCELONA, 1946

El 1968 l’artista Albert Porta decideix convertir-se amb en Zush i començar a crear Evrugo Mental State, un territori imaginari, amb els seus propis codis de comunicació i símbols. Des dels inicis de la seva carrera, la seva obra es centra en la pintura i el dibuix. A mitjans de la dècada de 1980, en Zush comença a integrar tecnologies digitals en el seu treball, sent un dels pioners a Espanya en produccions hipermèdia i online. Rep les prestigioses beques de la Fundació Joan March i William Fulbright Foundation per realitzar estudis al M.I.T. de Boston (1975) i la del D.A.A.D. de Berlín (1986). El 2001 es converteix en l’Evru. Passa a definir-se com a ArtCienMist: artista, científic i místic.

La seva obra ha estat àmpliament exhibida. Per les seves dues exposicions retrospectives [Zush La Campanada], al Museu Reina Sofia – MNCARS, Madrid (2000), i [ZUSH.TECURA], al MACBA, Barcelona (2000-2001) rep el Premi Ciutat de Barcelona del 2000-2001. Participa en exposicions internacionals com la Documenta VI de Kassel, Alemanya (1977); New Images from Spain (1980), al Solomon R. Guggenheim Museum de Nova York, EUA, etc.

La seva obra forma part d’innombrables col•leccions nacionals i internacionals com ara: Solomon R.; Guggenheim Museum, New York City; Museum of Modern Art (MoMA), New York City; Fine Arts Museum of San Francisco, San Francisco; MACBA Barcelona; etc.