El celler Mas Blanch i Jové ha guanyat el PREMI A LA INNOVACIÓ ENOTURÍSTICA del diari La Vanguardia pel projecte La Vinya dels Artistes. El guardó ha estat lliurat durant la cloenda de la Barcelona Wine Week, a Barcelona.
La llista sencera de guardonats és la següent:
Millor Vi Blanc 2023: Satèl·lit 2019 de Parès Baltà (DO Penedès)
Millor Vi Escumós 2023: Claror Cava de Paratge Can Prats 2014 de Vins el Cep (DO Cava)
Premi Identitat Vitivinícola 2023: La Pell Clarete 2019, de Lagravera (DO Costers del Segre)
Premi 25è Aniversari: Clos Figueras (DOQ Priorat)
Premi Trajectòria Professional 2023: René Barbier, del celler Clos Mogador (DOQ Priorat)
Millor Projecte d’Enoturisme 2023: Oller del Mas (DO Pla de Bages)
Premi Innovació Enoturística 2023: Mas Blanch i Jové (DO Costers del Segre)
MAS BLANCH I JOVÉ A LA RUTA DEL VI DE LLEIDA
Propostes turístiques
Quan viatgis cap a Lleida, no perdis l’oportunitat de fer enoturisme per les seves terres. El vi que produeixen forma part de la denominació d’origen Costers del Segre.
Viatge enològic per les terres de Lleida
Són vins que creixen en terres calcàries, sota un clima mediterrani d’aire continental, amb hiverns freds i estius càlids.
Consulta el web de l’Associació Ruta del Vi de Lleida. Allà trobaràs totes les novetats dels cellers, així com una acurada selecció de restaurants i allotjaments a la zona.
La visita a un celler pot ser l’excusa perfecta per recórrer algunes de les set subzones de producció de la DO: el Segrià, Raimat, Artesa de Segre, l’Urgell, el Pallars Jussà, les Valls de Riucorb i les Garrigues.
Per exemple, pots veure com es practica l’agricultura orgànica per oferir un vi de qualitat. Et mostraran com cullen amb cura el seu propi raïm per fer el vi, i com s’autoabasteixen gràcies a una explotació agrícola sostenible pròpia (de blat, ordi, alfals…) que alimenta els seus porcs, vaques, etc. Ah, i no t’oblidis de tastar el seu oli, que el premsen allà mateix.
Molts cellers d’aquesta zona, com d’altres, t’obren les portes després de l’estiu perquè participis a la verema, un esdeveniment de llarga tradició que es combina amb celebracions a municipis del voltant. Com que les vinyes estan en diferents altituds, i en funció del temps que ha fet a l’estiu, la verema pot començar a l’agost i acabar a l’octubre-novembre.
Una recomanació. Vés a trepitjar les vinyes més altes de la denominació d’origen, a 1.000 m d’alçada. Hi ha un celler que fermenta el vi d’una manera curiosa. Fan servir uns cubs de pedra del segle XII. Si els tastes, notaràs que són vins més aromàtics.
I saps que hi ha cellers que fan néixer el vi d’entre les pedres? Les vinyes estan plantades en una antiga gravera i produeixen un vi ecològic de qualitat.
Aquestes són algunes recomanacions, però a l’Associació Ruta del Vi de Lleida te’n faran moltes més. Ja tens ganes de tastar un vi de Costers del Segre?