MAS BLANCH I JOVÉ A LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

Propostes turístiques

Quan viatgis cap a Lleida, no perdis l’oportunitat de fer enoturisme per les seves terres. El vi que produeixen forma part de la denominació d’origen Costers del Segre.

Viatge enològic per les terres de Lleida

Quan viatgis cap a Lleida, no perdis l’oportunitat de fer enoturisme per les seves terres. El vi que produeixen forma part de la denominació d’origen Costers del Segre. Són vins que creixen en terres calcàries, sota un clima mediterrani d’aire continental, amb hiverns freds i estius càlids.

Consulta el web de l’Associació Ruta del Vi de Lleida. Allà trobaràs totes les novetats dels cellers, així com una acurada selecció de restaurants i allotjaments a la zona.

La visita a un celler pot ser l’excusa perfecta per recórrer algunes de les set subzones de producció de la DO: el Segrià, Raimat, Artesa de Segre, l’Urgell, el Pallars Jussà, les Valls de Riucorb i les Garrigues.

Per exemple, pots veure com es practica l’agricultura orgànica per oferir un vi de qualitat. Et mostraran com cullen amb cura el seu propi raïm per fer el vi, i com s’autoabasteixen gràcies a una explotació agrícola sostenible pròpia (de blat, ordi, alfals…) que alimenta els seus porcs, vaques, etc. Ah, i no t’oblidis de tastar el seu oli, que el premsen allà mateix.

Molts cellers d’aquesta zona, com d’altres, t’obren les portes després de l’estiu perquè participis a la verema, un esdeveniment de llarga tradició que es combina amb celebracions a municipis del voltant. Com que les vinyes estan en diferents altituds, i en funció del temps que ha fet a l’estiu, la verema pot començar a l’agost i acabar a l’octubre-novembre.

Una recomanació. Vés a trepitjar les vinyes més altes de la denominació d’origen, a 1.000 m d’alçada. Hi ha un celler que fermenta el vi d’una manera curiosa. Fan servir uns cubs de pedra del segle XII. Si els tastes, notaràs que són vins més aromàtics.

I saps que hi ha cellers que fan néixer el vi d’entre les pedres? Les vinyes estan plantades en una antiga gravera i produeixen un vi ecològic de qualitat.

Aquestes són algunes recomanacions, però a l’Associació Ruta del Vi de Lleida te’n faran moltes més. Ja tens ganes de tastar un vi de Costers del Segre?